تمامی صاحبان وبسایت علاقمند هستند که همواره در لینک اول موتورهای جستجو باشند، و اینکار کاملا فنی و تخصصی است. گوگل مانند یک چراغ جادو کاربرها را به خواستههایشان میرساند، اما چگونه؟ پاسخ خیلی ساده است: با الگوریتم های گوگل که کاملاحواسشان هست که کاربر به مسیر درست هدایت شود.
تعریف الگوریتم
گوگل بعنوان پرمخاطب ترین و برترین موتور جستجو در دنیای وب، همواره تلاش میکند تا بهترین پاسخ را به جستجوی کاربران خود بدهد و برای این کار از دستورالعمل های پشت سر هم و منطقی در ریاضی استفاده میکند که به آن الگوریتم میگویند.
این معادلات گوناگون و متفاوت ریاضی با محتویات و اطلاعات طبقه بندی شده برای سئو و بهینه سازی، و همچنین تجزیه و تحلیل وبسایت ها بسیار مفید هستند.
اگر الگوریتمهای گوگل وجود نداشتند، چه میشد؟
همانطور که زندگی در شهرها نیاز به قوانین دارد، دنیای اینترنت نیز به یک سری اصول و قوانین نیازمند است. اگر قانونی نباشد، هیچ چیز تحت کنترل نخواهد بود و هرج و مرج بیداد خواهد کزد.
قبل از ظهور اولین الگوریتم ها، زمانیکه روی یکی از نتایج گوگل کلیک میکردید با انبوهی از تبلیغات نامرتبط و پاپ آپ های آزار دهنده روبرو میشدید، نتیجه عصبانیت و رنج کاربران بود. همه جا پر از سایت های اسپم و بی کیفیت!
بدین ترتیب گوگل طراحی و توسعه الگوریتم های خود را آغاز کرد و با الگوریتم های پاندا، پنگوئن و مرغ مگس خوار به مقابله با سایت های اسپم پرداخت. الگوریتم های گوگل تولید محتوای کاربردی را به صاحبان سایت ها یاد دادند.
بدین ترتیب با جستجوی یک عبارت در گوگل، نتایجی که مشاهده میشود، محتوایی کاربردی و مفید داشته و سایت های تبلیغاتی و اسپم در رتبه های پایینتر قرار دارند.
امروزه با وجود بروزرسانیهای متعدد در الگوریتم ها و استفاده از هوش مصنوعی، بهترین محتوا در سریعترین و راحتترین حالت ممکن در اختیار کاربر قرار میگیرد.
اهمیت الگوریتم های گوگل
امروزه حدود 150 میلیون وبسایت فعال در اینترنت وجود دارد، و کاربرانی که روزانه بدنبال اطلاعات مفید و موردنظر خود هستند. وجود الگوریتم ها از خطاها و اشتباهات و اسپم ها و نتایجی که به اشتباه بالا آمده اند، جلوگیری کرده و یک جستجوی صحیح و مناسب را به کاربران نمایش میدهد.
پس الگوریتم ها دو هدف سرنوشت ساز و مهم دارند:
- کاهش رتبه سایت های بی کیفیت و اسپم
- افزایش رتبه سایت های با ارزش و کاربر-محور
مدت زمان نسبتا زیادی طول کشید تا وبسایت ها جایگاه واقعی خود را پیدا کردند و در نهایت موتور جستجوی گوگل به یک ربات هوشمند تبدیل شد!
در حال حاضر آشنایی با الگوریتم ها بصورت یک ضرورت درآمده است، زیرا وبسایتها باید با توجه به ساختار الگوریتمها شکل دهی و بهینه شوند، تا در رتبه بندی گوگل قرار گیرند. اگر قوانین پاندا یا پنگوئن و یا مرغ مگس خوار را رعایت نکنیم، بزودی از دنیای وب محو میشویم.
همچنین میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر نحوه کار موتور جستجوی گوگل را مطالعه کنید.
انواع الگوریتم های گوگل
بطورکلی الگوریتم ها به دو دسته اصلی و جانبی تقسیم میشوند. دسته اصلی همان هسته اصلی گوگل هستند که بر اساس پارامترهای مختلف سایت ها را رتبه بندی میکنند و دسته جانبی برای شناسایی سایت های اسپم و بهبود نتایج جستجو و بهینه سازی جستجوهای کاربران استفاده می شوند.
- الگوریتم گوگل پاندا
- الگوریتم گوگل پنگوئن
- الگوریتم مرغ مگس خوار
- الگوریتم گورخر
- الگوریتم کبوتر
- الگوریتم Page Layout
- الگوریتم رنک برین
- الگوریتم PayDay Loan
- الگوریتم Page Authority
- الگوریتم کافئین
- الگوریتم موبایل فرندلی
جدیدترین الگوریتم های گوگل
اشتباه نکنید! در حال حاضر گوگل حتی از قدیمیترین الگوریتمهای خود نیز استفاده میکند و همواره در حال بروزرسانی و بهبود هوشمندی و دقت آن ها است. یکی از مهمترین و اثربخشترین الگوریتمهای حال حاضر، الگوریتم رنکبرین است که با استفاده از هوش مصنوعی گوگل، رفتار کاربران را پیشبینی کرده و بهترین نتایج را به آنها نشان میدهد.
امیدواریم از این نوشتار بهره برده باشید، هرگونه سوال و ابهام، پیشنهاد و انتقادی را در بخش نظرات همین صفحه با ما در میان بگذارید.