گوگل بطور منظم تغییراتی را در الگوریتم های خود ایجاد میکند. در سال 2013 الگوریتم مرغ مگس خوار را به جهان معرفی کرد، که از آن زمان تاکنون بر روی رتبه بندی سایت ها در صفحه نتایج جستجو تاثیرات چشمگیری ایجاد کرده است.
در آن زمان با شروع به کار این الگوریتم، تعداد بسیاری از مدیران مجبور شدند که استراتژی های بازاریابی تحت وب و روش های سئو خود را تغییر دهند. این تغییرات باعث جلب توجه دوباره گوگل و باز پس گیری رتبه های قبلی کسب و کارشان بود.
معرفی الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل یا Hummingbird
این الگوریتم، یکی از شیوههای منحصر به فرد جستجوی مطلب است که از زمان ورود موجب افزایش کیفیت جستجوهای کاربران در گوگل شده است. تا پیش از این، گوگل برای جستجوهای کاربران، از امکان جستجوی Live استفاده میکرد که موتورهای جستجو در کسری از ثانیه، صدها هزار صفحه را در فهرست خود بهروزرسانی میکردند.
همواره یکی از مهمترین معیارهای گوگل برای بررسی سایتها و امتیازدهی به آنها، محتوا بوده است. مدیران محتوا معمولا مقالات سایتها را بر اساس کلمات کلیدی نوشته و بدین صورت موتور جستجوگر گوگل را راهنمایی میکردند تا مطالب آنها را برای کلمه کلیدی مدنظر، ایندکس کند. به مرور زمان، این کار موجب افت کیفیت مطالب شد، پس برای بررسی کیفیت محتوای تولیدشده، الگوریتم مرغ مگس خوار ابداع شد.
وظیفه اصلی این الگوریتم، ارائه نتایج دقیقتر، واقعیتر و باکیفیتتر است، که با استفاده از گراف دانش (Knowledge Graph) و جستجوی معنایی (semantic search) عبارات جستجوشده را بررسی میکند.
علت نامگذاری الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل
مرغ مگس خوار از کوچکترین پرندههای دنیاست که سرعت و دقت عمل بسیاری دارد. زمانی که در حال پرواز است، چشم انسان قادر به دیدن بالهای او نیست؛ اما این پرنده بسیار تیزبین است و هدف خود را به سرعت شناسایی میکند، نزدیکترین هدف را تشخیص میدهد و با سرعتی بسیار زیاد به سمت آن حرکت میکند.
این الگوریتم معنای کلمات کلیدی را جستجو و با کنجکاوی بیشتری، محتوای صفحات را بررسی میکند.
تفاوت الگوریتم مرغ مگس خوار با الگوریتم پاندا و پنگوئن
مرغ مگس خوار گوگل، مبتنی بر مجازات نیست.
هدف گوگل از ابداع الگوریتم پاندا و پنگوئن گوگل، پنالتی کردن محتوای بیکیفیت بود، اما مرغ مگس خوار تنها معنای واقعی عبارت جستجو شده را در صفحات موجود جستجو میکند و محتوای مرتبط را به کاربر ارائه میدهد.
نتیجه راهاندازی این الگوریتم، بسیار رضایتبخش بوده و گوگل به جای ارائه فهرست نتایجی مبتنی بر کلمات کلیدی، نتایج مرتبط با موضوع را نشان میدهد. زمینه و بافت متن، در این الگوریتم تاثیر بسیاری دارد؛ زیرا مرغ مگس خوار قوه قضاوت دقیقی دارد. زمینه متن، همواره باید طوری تهیه شود که مرغ مگس خوار، هدف نویسنده متن را شناسایی کند.
این الگوریتم با روش گراف دانش اطلاعات جامعی درباره افراد، فیلمها، آلبومهای موسیقی، مکانها و… به کاربران ارائه کند. به همین دلیل است که وقتی بهرام رادان را در گوگل جستجو میکنید، در سمت راست صفحه عکس، اطلاعات شخصی، به همراه اطلاعات ویکیپدیایی و آثار او را، مشاهده میکنید.