اگر مدیر یک سایت هستید، همواره باید تلاش کنید تا در موتورهای جستجو جایگاه ویژه و مناسبی بدست آورید. در این میان مهمترین وظیفه گوگل نیز ارائه بهترین نتایج برای کاربران و یافتن وبسایت های با کیفیت است. پس از بروزرسانی الگوریتم های پاندا، پنگوئن و مرغ مگسخوار، بسیاری از سایت ها ترافیک خود را از دست داده و دچار پنالتی گوگل شدند.
اما پنالتی گوگل چیست ؟ چه عواملی باعث میشود تا گوگل سایتی را جریمه کند؟ چه کنیم تا گرفتار گوگل پنالتی نشویم؟ در این بخش همراه ما باشید.
پنالتی گوگل چیست؟
برای دوستداران فوتبال پنالتی مفهومی کاملا قابل درک و شناخته شده است، در دنیای وب نیز گوگل داور مسابقات است، و همواره سعی میکند با سایتهایی که خطا و تخلفی دارند، مبارزه کند.
پنالتی گوگل مجازاتی است که برای سایت هایی که محتوای آنها با بازاریابی اینترنتی شان تعارض دارد و همچنین برای کسب رتبه بهتر از تکنیک های سئو سیاه استفاده میکنند، در نظر گرفته میشود. گوگل چنین وبسایت هایی را از نتایج خود خارج کرده، درنتیجه کاربران نمیتوانند سایت را پیدا کنند، و بدین ترتیب آمار بازدید از سایت به شدت کاهش مییابد.
وبسایت هایی که دچار جریمه گوگل میشوند:
- وبسایتهایی که با روشهایی غیرمعمول، رتبه خود را دستکاری میکنند.
اولین و بیشترین جریمه گوگل برای سایت هایی است که با روشهای دروغین و غیرواقعی و تکنیک های سئو سیاه، در نتایج جستجوها رتبه بدست می آورند. الگوریتمهای گوگل هوشمندانه، این وبسایتها را شناسایی و جریمه میکنند.
اگر این تخلفات ادامه یابد برای مدتی نسبتا طولانی و در برخی موارد برای همیشه از نتایج گوگل حذف خواهد شد!
- وبسایتهایی که از روشهای غیراخلاقی برای آسیب رساندن به رقبای خود استفاده میکنند.
لینک دادن به سایتهای رقیب از منابع اسپم و به شدت سطح پایین یکی از روش های غیراخلاقی است که وبسایت ها با آن رتبه رقیب را تحتالشعاع قرار میدهند و باعث کاهش ارزش و رتبه آنها در موتورهای جستجو میشوند.
گوگل در صورت مشاهده چنین سایت هایی را جریمه خواهد کرد، اما متاسفانه این روش ها بسیار هوشمندانه انجام میشود و برای جلوگیری از آن، تنها امنیت سایت و موارد فنی آن را بالا ببرید.
عواملی که موجب پنالتی گوگل میشود:
همواره هدف گوگل، ارائه بهترین و مرتبط ترین نتیجه برای هر جستجو به کاربران است، پنالتی گوگل نیز درنتیجه تحول و بروزرسانی های مداوم الگوریتم های گوگل شکل گرفت تا بدین وسیله وب سایت های اسپم شناسایی شوند.
- استفاده از ویروسها و نرمافزارهای مخرب و برنامه های جاسوسی
- وجود لینک ها یا متنهای مخفی در سایت
- استفاده بیش از حد از cloacking (نمایش دو ظاهر متفاوت برای کاربران و موتورهای جستجو)
- تکرار بیش از اندازه کلمات کلیدی در سایت
- محتوای کپی و بی ارزش و بی کیفیت
- استفاده از محتوای نامرتبط با کلمات کلیدی
- خرید یا ساخت تعداد زیادی بک لینک بیکیفیت و مصنوعی
- هک شدن یا غیر ایمن شناخته شدن سایت
- کاهش سرعت سایت یا در دسترس نبودن مداوم سایت
به طور کلی از نظر گوگل، هر موردی که باعث آزار کاربران شود، اشتباه و خطا است و احتمال جریمه شدن سایت را افزایش میدهد.
تشخیص جریمه شدن سایت
- بجز کلمات کلیدی هدف، شما باید با نام برندتان، رتبه ای در گوگل داشته باشید. اگر حتی سایت شما با نام برندتان نیز در رتبهبندی دیده نمیشود.
- اگر در هنگام جستجوی نام برند خود، صرفا صفحات شبکههای اجتماعی (مانند پیج فیسبوک، کانال آپارات و دیگر شبکههای اجتماعی) خود را مشاهده میکنید.
- هر صفحهای از سایت که بهعنوان صفحه اول نتایج جستجو قرار دارد، بدون هیچگونه اقدامی از سمت شما به صفحه دوم یا سوم میرود.
- تمام صفحات سایت از نتایج جستجو در گوگل، یکباره حذف شده باشد.
- هنگامیکه در لیست نتایج گوگل ظاهر شدید، تمام نتایج مربوطه، به صفحهای غیر از صفحه اصلی میرود.
- افت شدید یا نسبی بازدید و ترافیک سایت در گوگل آنالیتیکس
رفع پنالتی گوگل
برای خروج از این جریمه میتوان به دو صورت عمل کرد:
- اگر در نتیجه استفاده از ویروس ها و ابزارهای جاسوسی جریمه شده اید، مشکلات را برطرف کنید و سپس به شکل دستی وارد لینک Check your site for manual actions شده و به گوگل اعلام کنید تا به ایندکس مجدد سایت شما بپردازد، تا مجددا در نتایج جستجو قرار بگیرید.
- اگر بخاطر محتوای تکراری، استفاده افراطی از کلمات کلیدی، سرعت پایین سایت یا فقدان بک لینک برای سایت جریمه شده اید، با کمک یک متخصص سئو این موارد را برطرف کنید تا از جریمه الگوریتم های گوگل خارج شوید.
بخاطر داشته باشید که هر افت رتبه ای، پنالتی گوگل نیست. با توجه به رقابت شدید کسب و کارها، رتبه بندی وبسایت ها توسط گوگل روزانه در حال تغییر است. برای داشتن جایگاه و بهبود رتبه سایت خود، با تیم پشتیبانی ما تماس بگیرید.