طراح وبسایت باید هیجان و احساسات کاربران را در نظر بگیرد و سایت را طوری طراحی کند که کاربر بتواند با آن ارتباط احساسی برقرار نماید. در صورتی که طراح کار خود را درست انجام دهد، تاثیر مثبتی در کسب و کار شما خواهد گذاشت. در این بخش به توضیح در خصوص اصطلاح ux میپردازیم.
تعریف UX
تجربه کاربر یا UX(User Experience) شامل رفتارها، احساسات و نگرش های کاربران درباره تجربه استفاده از یک محصول نرم افزاری است که می تواند در جنبه های مختلفی مانند سودمندی، کاربرد آسان و کارایی در ذهن کاربر تداعی میشود. در حقیقت تجربیاتی که در استفاده از ابزار یا محصول خاصی در ذهن مانده و برای ما قابل فهم و پیش بینی میشوند.
ux شامل جنبه های عملی، تجربی، موثر، معنی دار و با ارزش اثر متقابل انسان و کامپیوتر و محصول می باشد، که شامل درک کاربر از جنبه های مختلف سیستم مثل کاربرد، سادگی در استفاده و بهره وری است.
وظایف طراح ux
طراح تجربه کاربری باید بطور فعالانه در فرآیند تحقیق، ارزیابی، توسعه، محتوا و نمونه سازی برای ارزیابی کیفیت محصول مشارکت داشته باشد.
در حقیقت UX Designers تمام تلاش خود را برای ارائه بهترین سناریو برای آشنایی یک کاربر با یک محصول یا خدمات بکار میگیرد. یک طراح UX میخواهد مشکلات کاربران را در مواجهه با سوژه موردنظر، چه از نظر کلامی و لغتی، و چه از نظر محل قرار گیری و زیبایی شناختی مورد بررسی قرار دهد و در پی حل آن ها برآید.
یک مثال ساده و قابل فهم UX
تصور کنید شما وارد یک وب سایت میشوید، این سایت برای نمایش منو از یک آیکون ستاره استفاده کرده است آیا شما با دیدن آیکون ستاره، قبل از کلیک بر روی آن، به ذهنتان منو خطور میکند؟
حال تصور کنید که وارد وب سایت دیگری میشوید، که برای نمایش منو از سه خط بالای هم در کناره صفحه سایت استفاده شده است، آیا با دیدن سه خط روی هم ذهنتان به سمت منو میرود یا خیر؟
شما در حالت دوم راحت تر هستید زیرا یک رابطه منطقی و ارتباطی خوب با آن وبسایت برقرار کرده اید زیرا بصورت ناخوداگاه با شماهده سه خط ذهنتان به سمت واژه منو می رود.
مثال ملموس تر آن است که، شما در حال گردش در اینترنت و صفحات وب، هرجا که لینک آبی رنگی که زیر آن خط کشیده شده ببینید، میدانید که اگر روی آن کلیک کنید به صفحه دیگری هدایت می شوید.
تجربه کاربری یا ux تاثیر بسزایی در سئو و رتبه سایت دارد زیرا در دسترس بودن گزینه ها و امکانات در سایت و داشتن یک تجربه کاربری مناسب باعث پایداری سایت شده و کاربران را به صفحات مختلف سایت هدایت می کند و زمان ترک سایت را کاهش میدهد و بدین صورت رتبه سایت را برای موتورهای جستجو بالا خواهد برد.