کسب و کار اینترنتی , کسب و کار آنلاین , وبسایت فروشگاهی , کسب و کار در زمان کرونا

کسب و کارها در بحران کرونا


برای حل هر مساله ابتدا باید یک نگاه واقع بینانه، و یک بررسی کامل و همه جانبه انجام داد. شیوع بیماری کرونا موجب تغییرات نسبتا ماندگاری در عادات و رفتار مردم شده است. در حال حاضر ترس و وسواس نسبت به غذا خوردن در رستوران ها باعث شده تا این مشاغل با رکود مواجه شوند. نابراین برای بازگشت کسب و کارها به جریان درآمدی گذشته مدت زمان بسیاری لازم است. در این بخش همراه ما باشید تا ببینیم چه راه حلهایی برای موفقیت کسب و کارها در بحران کرونا وجود دارد.

کسب و کارها در بحران کرونا

بخاطر داشته باشید که در هر بحرانی نظیر بیماری همه گیر، جنگ، رکود اقتصادی و … کسب و کارهایی باقی خواهند ماند که انعطاف پذیری و سازگاری بیشتری داشته باشند. در اصطلاح روانشناسی به این انعطاف “پذیرش” میگویند. پس گام اول آن است که واقعیت موجود را بپذیرید و بجای گله و شکایت و زانوی غم بغل گرفتن، بدنیال راهکار باشید و به چگونگی انجام کارها بیندیشید.

گام دوم برای موفقیت و ماندگاری در بحران کرونا، داشتن خلاقیت و نوآوری و سرعت عمل میباشد. شاید شما هم در تبلیغات دیده باشید که بسیاری از طراحان پوشاک ماسک هایی را طراحی کرده اند که با برخی از لباسها ست هستند که اینکار علاوه بر ابتکار و خلاقیت، جنبه سنبلیک نیز دارد.

با توجه به شرایط موجود، چگونه در این مدت ارتباط خود را با مشتریان حفظ کنیم؟

از آنجا که زمان پایان این بحران نامعلوم است، باید به دنبال راهی برای حفظ ارتباط مشتریان با ما و همچنین افزایش درآمد باشیم. بسیاری از کسب و کارهای خدماتی مانند باشگاه های ورزشی و تالارهای پذیرایی بالاجبار تعطیل شده و دچار رکود و پرداخت هزینه های سنگین شده اند. اما این رکود مممکن است ادامه داشته باشد زیرا حتی پس از بازگشایی نیز تا مدتها مشتریان بدلیل ترس از حضور در اجتماعات و ابتلا به بیماری به این اماکن مراجعه نمیکنند.

در اینجا نقش شبکه های اجتماعی بسیار پررنگ میشود. مربیان میتوانند با تهیه فیلم و اشتراک گذاری محتواها در شبکه های اجتماعی خصوصا اینستاگرام به صورت اینترنتی و روزانه تمرینات ورزشی موردنیاز را به مشتریان ارائه دهند. شاید در ابتدا اینکار رایگان باشد، اما پس از مدتی کاربران حاضر میشوند تا این محتواهای ویدیویی را از شما خریداری کنند، این همان تبدیل تهدید به فرصت است.

یادتان باشد که بخشی از فرایند بازاریابی مدرن، ایجاد عادت در مشتریان و ایجاد حس نیاز در آنان است.

به حداقل رساندن ضرر و زیان کسب و کارها در بحران کرونا :

شیوع کرونا شرایطی را بر کسب و کار جهان حاکم کرده که بسیاری تنها بفکر گذر از این چالش هستند، زیرا این بیماری روش زندگی، کار و نوع ارتباط انسان‌ها را نیز از اساس تغییر داده است. فضای بسیاری از کسب و کارها نظیر صنایع غذایی، صنایع گردشگری و حمل و نقل تغییر یافته و صاحبان این مشاغل را بفکر واداشته است.

در نظر بسیاری از افراد که در دیجیتال مارکتینگ و کسب و کارهای آنلاین فعالیت دارند، کرونا یک فرصت بی‌نظیر برای رشد تجارت الکترونیک در مقابل، بازارها و فروشگاه‌های سنتی بود. بزودی فروش محصولات نسبت‌ به گذشته متفاوت خواهد بود.

بسیاری از صاحبان کسب و کار که تا دیروز روش سنتی را برای فروش خود مناسب میدانستند، با شرایط موجود اقدام به طراحی وبسایت خصوصا فروشگاه های آنلاین کرده اند. همچنین بسیاری از شرکتهای بین المللی که نیازمند ارتباط با سایر کشورها هستند نسبت به رتبه سایت خود حساس تر شده و عده ای طراحی سایت چندزبانه را در دستور کار خود قرار داده اند.

بدین ترتیب با ارائه خدمات و محصولات خود در فضایی آنلاین، محدوده ارائه را کوچکتر کرده و میتوانید هزینه های جاری را کاهش دهید. با طراحی یک اپلیکیشن که مربوط به وبسایتتان باشد، براحتی و بسرعت میتوانید خواسته کاربر خود را تامین کنید.

باید این حقیقت را عنوان داشت که با ورود کرونا، فضای کسب و کار آنلاین رشد کرد و فسادهای اداری کاهش یافت  زیرا ارباب رجوع دیگر حضور فیزیکی در سازمان ها نداشت.

اگر تا قبل از این اپیدمی، عده‌ای بدلایلی چون عدم اطمینان به فضای آنلاین یا عادت به بازار سنتی و یا عدم آشنایی از کسب و کارهای آنلاین استفاده و یا استقبال نمی‌کردند حال بدلیل ترس از ابتلا به این ویروس مجبور به استفاده از خدمات آنلاین شده اند؛ کرونا فرهنگ خرید را در ایران تغییر داد.

مشتری مداری آنلاین و پاسخگویی ۲۴ ساعته، سهولت و کیفیت بهتر خرید آنلاین باعث شد تا خرید آنلاین به سرعت جای خرید سنتی را بگیرد، و بدین ترتیب علاوه بر دسترسی به حجم بسیاری از محصولات متنوع، همواره تخفیف ها و فروش های ویژه نیز در دسترس خواهد بود.

هرچه در کسب و کار آنلاین، زیرساخت بهتری داشته باشید و توانایی تطبیق خود را با شرایط جدید فراهم کنید، بهتر می‌توانید نیازهای مخاطبان خود را برآورده ساخته، و در نتیجه کسب و کار آنلاین موفق‌تری خواهید داشت.

یک نمونه‌ موفق در این مورد، گروه اسنپ میباشد که علاوه بر حمل و نقل، در خصوص معرفی صنایع غذایی و جدیدا خدمات پزشکی کارآمد و موفق بوده است.

حال به جرات میتوان کرونا را یک انقلاب آنلاین در فضای کسب و کار ایران دانست، یک جهش و حرکت رو به جلو در رشد کسب و کارهای آنلاین. برای عبور از چنین شرایطی باید از توانایی‌های سازمانی و فردی و همچنین سیستم‌های نوین مدیریتی بهره ببرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید