برای آنکه سایت موفقی داشته باشیم علاوه بر تعداد کاربران باید مدت زمانی را که هر بازدیدگر در هر صفحه اختصاص می دهد را در نظر بگیریم، حضور چند ثانیه ای بیانگر عدم جذابیت سایت ما بوده است. Bounce Rate که به نرخ خروج کاربر، درصد پرش و نرخ دفع کاربر ترجمه شده است، اصطلاحی در زمینه بازاریابی آنلاین است.
Bounce Rate درصد کاربرانی است که پس از بازدید از یک صفحه از سایت، بدون انجام هیچ کاری، از وبسایت خارج میشوند. ما هم بارها این کار را کردهایم زمانی که اطلاعات موردنظر خود را نتوانستیم پیدا کنیم، یا صفحه موردنظر مدت زیادی طول کشیده تا بارگذاری شود، از سایت خارج شده ایم.
نحوه محاسبه Bounce Rate
اگر تعداد کاربرانی را که از یک صفحه بازدید کرده و خارج میشوند را بر تعداد کل بازدیدکنندگان تقسیم کرده و سپس عدد حاصل را در 100 ضرب کنیم، نرخ دفع کاربر به دست می آید. هرچه این عدد کوچکتر باشد بدین معناست که سایت شما بیشتر موردعلاقه و توجه کاربران بوده است.
عوامل موثر در افزایش Bounce Rate
بالا بودن Bounce rate برای موتورهای جستوجو نشانه ای است که بازدیدکنندهها اطلاعاتی را که میخواهند در این وبسایت پیدا نمیکنند، در نتیجه رتبه سایت پایین می آید. این عوامل عبارتند از:
- وبسایت تک صفحه ای
- ضعیف بودن کلمات کلیدی متبط
- نبودن اطلاعات مفید
- زمان لود بالا
- ضعیف بودن ناوبری و طراحی وبسایت
راهکارهایی برای کاهش Bounce Rate
این راهکارها تحت تاثیر عواملی مانند طراحی، رابط کاربری، بهینهسازی موتورهای جستوجو و …. هستند.
-
- از هر چیزی که تمرکز کاربر را به هم میریزد مانند پاپآپها و تبلیغات تمام صفحه دوری کنید.
- ناوبری سایت را بصورت ساده و آسان در دسترس کاربران قرار دهید.
- مطمئن شوید سرعت لود صفحات مناسب باشد.
- محتوایی قابل خواندن و پستهایی مرتبط تولید کنید.
- لینکهای داخلی مناسب در وبسایت داشته باشید.
- دلیلی برای ماندن به بازدیدکننده بدهید مانند حراجها، تخفیفها، پیشنهادهای ویژه و …
- ui و ux قوی داشته باشید.
مدیران و طراحان وبسایت باید با از طریق بهینه سازی وبسایت خود و کاهش نرخ پرش، میانگین زمان حضور افراد را در سایت افزایش دهند. امروزه گوگل به کیفیت تجربه کاربری وبسایت ها بسیار اهمیت میدهد و وبسایت هایی را که تجربه کاربری بهتری به کاربران خود ارائه میدهند را در صدر نتایج جستجوی خود قرار می دهد.