طراحی وبسایت اصطلاحی گسترده و تقریبا مبهم است. برای یک طراح وظایف متعددی معرفی شده است که هر یک زمینه های تخصصی جداگانه ای به حساب می آیند. در این بخش با نحوه کار، اهداف و طراحی UI آشنا خواهیم شد.
آشنایی با اصطلاح UI
امروزه در بخش تکنولوژی، هر آنچه که در یک دستگاه هوشمند با هدف ایجاد تعامل و ارتباط با انسان طراحی شده باشد را رابط کاربری یا ” user interface مینامند. رابط کاربری از کاراکترهای تصویرسازی شده، پیام های راهنما و چگونگی دعوت یک سایت یا اپلیکیشن از کاربران خود برای تعامل تشکیل شده است.
بعبارت دیگر رابط کاربری، مجموعه ای از چینش اطلاعات، طراحی تعاملی و طراحی بصری میباشد، که این طراحی، با علم طراحی وبسایت، اطلاعات مربوط به کامپیوتر، آشنایی با اپلیکیشن ها، دستگاه های ارتباطی هوشمند متمرکز است.
هدف از طراحی UI
هدف از طراحی رابط کاربری سادگی و موثرساختن تعاملات در حد امکان است. به دلیل اهمیت بالای کاربر و نیازهای او در این طراحی، به آن ” طراحی کاربر محور” نیز میگویند.
یکی از دلایل غیر قابل استفاده شدن صفحات وب و اپلیکیشن، وجود رابط کاربری ضعیف است. بنابراین، سعی کنید تا در طراحی وبسایت خود آن را خوشایند و در عین حال مناسب با انتظار کاربران فراهم کنید تا به آسانی بتوانند با آن کار کنند.
طراحی UI، یکی از شاخصه های کاربردی برای وبسایت است که با زیباشناسی، روانشناسی، نشانه ها و فناوری در ارتباط است. هریک از این موارد، نقش موثری در بهبود برقراری ارتباط با کاربران خواهند داشت.
رابط کاربری اولین عنصر موثر برای شکل گیری ارتباط بین کاربر و فضای وبسایت یا اپلیکیشن است. اولین بخشی که ذهن مخاطب را درگیر می کند و موجب تداوم حضور یا منجر به گریز کاربر از وبسایت میشود.
طراحی رابط کاربری از سه بخش تشکیل میشود:
- : Senseکنش و واکنش محصول در رابطه با ورود کاربر و یا محیط های نمایشی متفاوت
- : Skinنمایش بصری و گرافیکی محصول
- : Makeupدستورالعمل ها و نکات و راهنماهایی که کمک میکند تا کاربر تجربه بهتری داشته باشد.
وظایف طراح UI
1. طراح UI مسئول تبدیل محتوا، طرح و ظاهر یک محصول به یک تجربه جذاب برای کاربر است.
برای هر رابط دیجیتال و کاربرانش، احساس ناشی از برند و اعتماد به آن برند بسیار مهم و ضروری است.
2. طراح UI مسئول یکپارچگی سبک طراحی در کل روند محصول است.
طراحی هم به صورت شهودی، هم نوع چینش و هم محتوای صفحات با یکدیگر باید دارای همخوانی باشد. زبان طراحی باید سازگاری خود را در تمام صفحات محصول حفظ کرده و این ثبات باید در نمایش المان ها، خطاها و سبک طراحی وجود داشته باشد.
3. طراح UI مسئول پیاده سازی طراحی به کمک یک توسعه دهنده است.
رابط کاربری باید جذاب باشد و با گذشت زمان دچار تکامل و تغییر شود.