طراحی سایت , اعتماد کاربر , افزایش بازدید , بهبود رتبه

تاثیر طراحی مناسب وبسایت در جلب اعتماد کاربران


کاربران با مشاهده ظاهر یک سایت، به سرعت تصمیم به ماندن و یا رفتن می گیرند. یک طراحی اصولی سایت به کاربر حس اعتماد را القا میکند، این مساله در ارتباط گیری های بدون روابط فیزیکی، بسیار مهم است. در این بخش در ارتباط با تاثیر طراحی مناسب وبسایت در جلب اعتماد کاربران با شما صحبت خواهیم کرد:

بر اساس تحقیقات انجام شده، در ثانیه اول حتی قبل از خواندن یک کلمه از محتوای آن، نظر ما در خصوص کیفیت و قابل اعتماد بودن یک مطلب از طریق مشاهده ظاهر سایت در ذهنمان شکل می گیرد. بازدیدهای بسیار کوتاه مدت از یک سایت، در حقیقت بیانگر آن است که وب سایت شما نتوانسته مخاطب را مجاب کند و اعتماد او را جلب نماید.

تاثیر طراحی مناسب وبسایت در جلب اعتماد کاربران

1. به وعده های خود در طراحی سایت عمل کنید.

توجه داشته باشید که یک کاربر از شما چه میخواهد؟ یکی از نکات کسب اعتماد کاربر این است که هیچ گاه پیام های تبلیغاتی خود را در قالب خبرنامه برای کاربر ارسال نکنید، آن چیزی را به کاربر ارائه دهید که برای آن در خبرنامه شما عضو شده است.

2. رعایت اصول سازگاری در طراحی سایت

ارائه مطالب جدید باید مطابق با نسخه های قبلی و یا سایت های مشابه باشد که توان یادگیری کمتری از کاربر بخواهد. به معنای دیگر زمانی که یک کاربر با سایت قدیمی شما رابطه برقرار کرده، تغییر واسط کاربری به یک رابط کاربری متفاوت، ذهنیت کاربر و استفاده او از سایت شما را با مشکل روبرو میکند.

باید بدانیم که اولاً کاربر ما چگونه نیاز کمتری به آموزش در زمان استفاده را دارد و ثانیاً تغییرات مورد نظربه آهستگی و در طی یک بازه زمانی طولانی مدت باشد تا کاربر بتواند آرام آرام با آنها کنار بیاید و دچار سردرگمی در ساختار جدید سایت نشود.

3. طراحی وب سایت تمیز باشد.

سایت نباید شلوغ و پر رنگ و پر حاشیه باشد. رعایت اصول اساسی مانند ایجاد فضای خالی در سایت، رعایت ترکیب بندی و رنگ بندی مناسب با متون و قابل خوانا بودن محتوای ارائه شده به کاربر ضروری است.

4. زمینه هایی یکسان در طراحی سایت داشته باشید.

زمینه یکسان به معنای چارچوب و قالب یکسان در طول وب سایت است. اگر یک کاربر در صفحه ای محتوایی را مشاهده میکند، توقع دارد با  رفتن به یک صفحه دیگر همان قالب قبلی را هم در محتوای جدید مشاهده کند. طراحی سایت شما به گونه ای نباشد که مخاطب برای مرور در صفحات شما همواره با یک چیدمان و ظاهری متفاوت روبرو شود.

5. با صدای خودتان در طراحی سایت صحبت کنید.

همیشه، تقلید و پیروی از دیگران، باعث حس بی اعتمادی در کاربر میشود. بیشتر کارفرماها دوست دارند که وبسایتی شبیه به وبسایت های رقیب خود داشته باشد.

6. سایت را برای کاربران طراحی کنید.

افراط در سئو، محبوبیت و حس اعتماد یک کاربر را خدشه دار میکند. اینکه کدهای سایت به چه صورتی به نمایش درآیند، کلمات کلیدی چگونه لینک شوند، تعداد استفاده از المان های موردنیاز در هر صفحه و بسیاری از موارد دیگر هستند که در زمان طراحی سایت باید در سئو در نظر گرفته شود.

7. انجام تغییرات به صورت آهسته در طراحی سایت

در اکثر موارد افراد متوجه تغییرات جزیی نمیشوند اما در حقیقت با تغییرات مدام، پیاپی و متنوع ، کاربر هنگام مراجعه به وب سایت، دچار سردرگمی میشود، زیرا او میخواهد از رویکردی منطقی و قابل درک برخوردار گردد، پس سعی کنید به کاربران خود القا کنید که شما همان کسی هستید که در صفحه قبل هم بودید.

8. طراحی سایت مطابق با تمایلات کاربر

اگر شما در ابتدای یک صفحه یک پاپ آپ تبلیغاتی در نظر گرفتید، در حقیقت به صورت مشخص خواسته اید آن چیزی که خودتان میخواهید را به زور به کاربر نشان دهید! این حس خوبی به کاربر نمیدهد. با کاربران خود صادق باشید، همان چیزی را ارائه کنید که میگویید، همان چیزی را بسازید که کاربر میخواهد تا حس اعتماد کاربر را نسبت به خود زنده نگاه دارید.

9. سایت را ساده طراحی کنید.

سایت باید بتواند به سادگی و با کمترین فرآیندها به مخاطب آن چیزی را که میخواهد، ارائه کند. مواردی را که کاربر خود میتواند به سادگی کشف نماید، برای او نگاه دارید تا لذت درک و کشف آن را کسب نماید. اینکه در تمام صفحات شما بخواهید توضیحاتی اضافه درج کنید مسئله خوبی در جذب اعتماد کاربر نخواهد بود .

10. در شخصی سازی مطابق با تمایلات کاربر زیاده روی نکنید.

چیزی که امروزه در مقالات علمی طراحی سایت مشاهده میشود، فرآیندهای تشخیص خودکار سلائق کاربر از طریق بازخوردهای کار با یک وب سایت است که مطابق با آن بتوان به ارائه محتوا و یا شکل ظاهری یک وب سایت پرداخت. همیشه یک بحران وجود دارد و آن اینکه تا چه زمانی و چه مقداری از چه اطلاعاتی را میتوان از کاربر جمع آوری کرد که به او حس ورود به حریم خصوصی و ردیابی دست ندهد.