طراحی وبسایت , سئو و بهینه سازی سایت , امنیت سایت , ارور 404 سایت . رفع خطای 404 وبسایت

خطای 404 وبسایت


خطای 404 وبسایت  ، پیغامی است که اکثر کاربران در گشت و گذارهای اینترنتی خود در سایت های مختلف، با آن مواجه شده اند. این خطا یک کد وضعیت از پروتکل HTTP است به این معنا که مطلبی که در جستجویش هستید، بر روی سرورش قابل دسترسی نیست. 

دلایل بروز خطای 404 وبسایت 

  • URL نادرست
  • مشکلات کش
  • تنظیمات نادرست (DNS)
  • سازگاری وردپرس

وجود این صفحه موجب میشود کاربران مجدد به صفحه اول سایت یا صفحه جستجو برگردند. از طرف دیگر رباتها متوجه حذف شدن صفحه شده و آن را از لیست خود خارج می کنند. حذف شدن صفحات، لینک های شکسته و لینکهای خارجی که عمدا رقبا به سایت ما می دهند، بیشترین دلیل برای بوجود آمدن خطای 404 است.

بسیاری از کاربران و حتی طراحان وب به این صفحه مانند سایر صفحات سایت نگاه میکنند، اما این صفحه میتواند نقش امنیتی بسیار مهمی در سایت بازی کند. اگر یک IP خاص در مدت زمان کمی تعداد زیادی درخواست به سرور شما بفرستد که منجر به بروز کد 404 شود، احتمال اینکه این IP توسط شخص یا بد افزار قصد هک کردن سایت شما را داشته باشد بسیار زیاد است.

رفع خطای 404 وبسایت

  • رفع خطای طراحی

گاهی اوقات برای افزایش امنیت، دسترسی به پوشه ها را برای کاربران محدود کرده و آنها را مدام با صفحه 404 روبرو میکنیم. بهتر آن است که به این پوشه ها فایلی با عنوان Index اضافه  و در آن فایل لیست مقاله های موجود در آن دسته بندی را قرار دهید.

گاه با طولانی بودن آدرس صفحه، گوگل آدرس را شکسته و فقط قسمتی از آن را نمایش میدهد و در ادامه سه نقطه میگذارد. بعنوان یک طراح سایت و برنامه نویس باید باید برای مواقعی که آدرس سایت بشکلی نادرست وارد میشود، برنامه ای داشته باشید.

  • طراحی صفحه 404

 گرافیک صفحه 404 در سایت های مختلف با طرح ها و استراتژهای مختلفی ایجاد میشود. از گرافیک هایی که شما را به خنده وا میدارد تا گرافیک هایی که شما را وادار به ماندن بیشتر در صفحه میکنند. صرف نظر از آنچه میبینیم این گرافیک باید گویا و ساده و در عین حال به انتقال کاربر به صفحات دلخواه کمک کند .

در قسمت محتوا باید متنی برای آگاهی کاربر از رخ دادن این خطا و یا نوشته ای مبنی بر عدم یافتن صفحه مورد نظر، وجود داشته باشد،  . بهتر است که در صفحه 404 امکان جستجو وجود باشد، تا کاربر بتواند نام صفحه خود را جستجو و مطالب مرتبط با آن را در سایت بیابد.

بسیاری از صاحبان سایت، کلمات سرچ شده در سایت خود را بررسی می کنند تا اگر مخاطبان در سایت آنها بدنبال محتوای خاصی هستند، همان محتوا را برای مخاطبان سایت ایجاد کنند.

  • استفاده از نرم افزار های متن باز

نرم افزار های متن باز مانند وردپرس و جوملا و دروپال به کاربران این امکان را میدهند که صفحه ای با نام 404.php را در سایت خود داشته باشند و آن را طبق نظر خود ویرایش کنند. اکثر این نرم افزار ها همچنین به کاربران خود امکان مدیریت صفحه 404 و ارور 404 را از طریق فایل .htaccess میدهند.

  • ایجاد صفحه در نرم افزارهای اختصاصی

سایت های Asp هم مانند سایت های PHP میتوانند از هر دو نوع بازگردانی ارور 404 استفاده کنند. این سایت ها میتوانند کاربرانی را که آدرسی را به اشتباه تایپ کرده اند به صفحه 404 هدایت کرده و یا آنها را به صفحه ای دیگر که معمولا صفحه اصلی سایت است، انتقال دهند. همانطور که گفتیم با توجه به تجربه کاربری بهتر است که کاربران به صفحه 404 مستقلی هدایت شوند.

خطای 404 سایت​ و تاثیر آن بر سئو

اگر سئو را به بهینه سازی برای موتور های جستجو ترجمه کنیم، وجود صفحه 404 تاثیری بر آن ندارد، اما اگر سئو را مترادف با مراجعه کاربر واقعی  به سایت و بهینه سازی محتوا برای کاربر واقعی ترجمه کنیم، در این صورت وجود این صفحه بر سئو تاثیرگذار است.

وجود صفحه 404 مناسب شاید بر روی رتبه سایت ما در گوگل و سایر موتورهای جستجو تاثیر نکند اما تاثیر آن بر روی رضایت مندی مخاطب و تناسب طراحی سایت با تجربه کاربری کاملا مشخص است. افزایش خطاهای 404 در سایت به خودی خود، تاثیر منفی بر رتبه بندی گوگل ندارد.