تکنولوژی های طراحی وبسایت زمانی مطرح میشوند که شما قصد راه اندازی یک سایت فروشگاهی یا شخصی را دارید. بنابراین لازم است در ابتدا با مفاهیم اولیه طراحی سایت و تکنولوژی های آن آشنا شوید. این آشنایی اولیه به شما کمک میکند در کسب و کار آنلاین خود بر اساس برنامه ریزی قبلی موفق تر باشید.
تکنولوژی های طراحی وبسایت
- انتخاب وب سرور
یک وب سرور برای میزبانی سایت فروشگاهی شما استفاده می شود. تمام فایل های HTML، جاوا اسکریپت، فایل های PHP، پایگاه های داده، فایل های رسانه ای که کل وب سایت را تشکیل می دهند بر روی این سرور ذخیره می شوند.
سرور بر روی سیستم عامل ویندوز یا لینوکس اجرا می شود. مدیریت وب سرور کاری بسیار خاص است. شرکت های طراح، وب سایت شما را در وب سرور خود میزبانی کرده و یا یک شرکت میزبانی را برای ارائه فضای وب سرور انتخاب می کنند.
- نرم افزار سرور
هنگامی که کاربر از یک سایت بازدید می کند، وب سرور می داند که کاربر درخواست برخی اطلاعات خاص را می کند، بنابراین این درخواست را پردازش و فایل های صحیح را به مشتری ارائه می دهد. سپس مرورگر وب این فایل ها را به کاربر نمایش می دهد.
انواع مختلفی از نرم افزارهای سرور وجود دارند، از جمله نرم افزار کاربردی، پایگاه داده، نرم افزار سرور فایل و نرم افزار محاسبات ابری. نرم افزار محبوب وب سرور شامل آپاچی و ویندوز IIS . یک نرم افزار سرور می تواند بر روی یک سرور فیزیکی یا مجازی استفاده شود.
- ابزارهای وب
ابزار های وب برای طراحی ظاهر سایت مورد استفاده قرار می گیرند. آنها از ویرایشگرهای متنی HTML (مانند Notepad ++) و ابزارهای گرافیکی پیچیده تر و CMS (سیستم مدیریت محتوا) با چارچوب های ساخته شده و ابزارهایی برای رسم شکلهای متنوع استفاده می کنند. یکی دیگر از ابزارهای وب Visual Studio است که می تواند برای طراحی سایت هایی که پایگاه داده های یکپارچه در آن قرار دارند، مورد استفاده قرار گیرد.
- سیستم پایگاه داده
پایگاه داده بخشی جداناپذیر از یک سایت فروشگاهی است. پایگاه داده به منظور ذخیره اطلاعات در مورد محصولات و خدمات سایت مانند قیمت گذاری، توضیحات، تصاویر، جزئیات و فروش مورد استفاده واقع می شود.
علاوه بر اینها، جزئیات مشتریان نیز در پایگاه داده ذخیره می شود. لازم است برنامه ریزی وب سایت را به طور ایمن به پایگاه داده متصل کنید تا همه سفارشات به درستی پردازش شوند. فن آوری هایی مانند PHP و MySQL مسیر ارتباطی بین سایت و DBMS (سیستم مدیریت پایگاه داده) است.
- شبکه
TCP (پروتکل کنترل انتقال) و IP (پروتکل اینترنت) بیان میدارند که چگونه کامپیوترها باید از طریق اینترنت با یکدیگر در ارتباط بوده و چگونه اطلاعات را به اشتراک بگذارند. از معروف ترین پروتکل های TCP / IP می توان به HTTPS، HTTP و FTP اشاره کرد. ما از این پروتکل ها برای دسترسی به سایت استفاده می کنیم.
FTP (پروتکل انتقال فایل) برای دانلود فایل ها از یک مرورگر استفاده می شود. HTTPS مسئول برقراری ارتباط امن بین یک سرور و یک مرورگر است.
- سازگاری مرورگر
یک مرورگر وب برنامه ای کاربردی است که برای محاسبه، دریافت و نمایش محتوای دریافت شده از سرورهای وب مورد استفاده قرار می گیرد. مرورگرهای وب محبوب شامل موزیلا فایرفاکس، گوگل کروم، اینترنت اکسپلورر و سافاری هستند.
توسعه دهندگان وب و آژانس های توسعه وب، وب سایت را در مرورگر های مختلف بررسی می کنند تا قبل از راه اندازی وب سایت، در چندین مرورگر و در چندین دستگاه و صفحه نمایش تست شود.
میتوانید برای تجزیه و تحلیل ترافیک وب سایت، از ابزارهایی مانند Google Analytics استفاده کنید تا متوجه شوید کدام مرورگر محبوب تر است و مردم بیشتر از آن استفاده می کنند.
- پورت ها
پورت ها یک دستگاه را قادر می سازند تا با یکدیگر از طریق یک آدرس IP متفاوت و منحصر به فرد ارتباط برقرار کنند. یک دستگاه می تواند بیش از یک پورت داشته باشد.
پورت 25 (SMTP) معمولا برای ایمیل محفوظ است و برای انتقال داده ها از سرورهای پست الکترونیکی استفاده می کند. اگر آن پورت مسدود شود هیچ ایمیلی نمی تواند ارسال شود. برخی از پورت های دیگر عبارتند از 80(HTTP), 443 (HTTPS), 21 (FTP), 22 (SSH). فایروال ها اغلب می توانند یک پورت را برای تضمین امنیت سایت و سرور بلاک کنند.
- نام دامنه سایت
نام دامنه معمولا مربوط به نام یک شرکت یا برند تجاری خاص است. شرکت های بزرگ معمولا نام دامنه مشخصی دارند. اگر کسب و کار کوچکتری دارید بهتر است نام دامنه را با عنوان نام تجاری خود انتخاب کنید. این به رتبه بندی بهتر سایت شما در موتورهای جستجو کمک می کند.
حرف آخر
لازم است همیشه از منابعی که برای طراحی سایت مورد استفاده قرار می گیرند، آگاهی داشته باشیم. هنگامی که شما از یک راهنمای کامل برای ساخت سایت خود استفاده می کنید، همه چیز ساده تر و منظم تر می شود و فرآیند توسعه سایت شما را راحت تر می کند.