این مساله که چگونه سرعت لود صفحات را افزایش دهیم؟ دغدغه ذهنی بسیاری از مدیران سایت ها است. افزایش سرعت بارگذاری سایت به تنهایی می تواند عامل جذب و یا دفع کاربران شما باشد. حدود ۷۵% از کاربران اینترنت اگر زمان انتظارشان بیش از ۴ ثانیه دیگر هرگز به سایت شما مراجعه نخواهند کرد حتی اگر محتوایی بکر و آموزنده داشته باشید.
بالا بودن سرعت لود سایت یکی از مهمترین فاکتورهای سئو برای تقویت رتبه بندی به حساب می آید، که گوگل نیز برای رتبهبندی سایتها به آن توجه دارد. بعبارت دیگر هر چه سرعت وب سایت شما بالاتر باشد، رنکینگ بالاتری کسب می کنید و این دلیل معروفیت و محبوبیت امروز گوگل است.
روشهای موثر برای افزایش سرعت لود صفحات سایت:
گوگل برای داشتن بالاترین مخاطب و مهمتر از آن کسب رضایت کاربران خود همواره در حال تغییر فاکتورهای رتبه بندی است و در جدیدترین تغییرات الگوریتم کافئین خود اعلام کرده است که وبسایت هایی که سرعت پایینی دارند را جریمه کرده و رتبه آنها را تنزل میدهد.
1. استفاده از یک سرور اختصاصی
از آنجا که هاست اشتراکی بین چند سایت تقسیم میشود، سرعت سایت شما را پایین می آورد پس بهتر است از یک هاست اختصاصی استفاده کنید، که تنها متعلق به سایت شما خواهد بود و سرعت بالاتری نیز خواهد داشت و به مراتب هزینه بیشتری از هاست اشتراکی نیز دارد.
2. استفاده از CDN
اگر سایت تان را CDN کنید مطمئن باشید که دیگر وب سایت شما دچار افت نخواهد شد. شبکه CDN از تعدادی کامپیوتر که در قسمت های مختلف دنیا قرار گرفته اند،تشکیل شده است که هر یک نسخه ای از سایت شما را نگهداری میکنند. زمانی که کاربری اطلاعاتی از سایت شما میخواهد، سرور بطور خودکار نزدیکترین موقعیت به کاربر را شناسایی و اطلاعات را از طریق آن سرور در اختیار او میگذارد.
3. فشرده سازی فایل های دانلود و آپلود شده
فشرده سازی محتوا نیز تاثیر بسیاری در سرعت بارگذاری صفحات یک سایت دارد. با استفاده از فشرده سازی فایل های CSS و java Script و HTTP، میتوانید کلیه اطلاعات و داده های صفحه خود را در یک سیگنال کوچکتر به درخواست کننده برسانید و از پهنای باند کمتری نیز استفاده کنید.
5. استفاده از تکنولوژی minify
برای این منظور میتوانید از 4 روش متفا.ت استفاده کنید:
روش اول: در هنگام کدنویسی بخش های مختلف سایت، کدهای CSS و JavaScript را بصورت فشرده و چسبیده بهم بنویسید و از ساختار خلاصه شده هر کد استفاده کنید.
روش دوم: همچنین میتوانید از سرویس های آنلاین Minify مانند CSS Minifier ، JavaScript Minifier استفاده کنید.
روش سوم: همان ابتدا هنگام شروع کدنویسی، از ورژن فشرده شده فریم ورک ها استفاده کنید.
روش چهارم: با استفاده از ویژگی Auto Minify و فعال کردن آن در پنل سایت کلود فلر این امکان برایتان فراهم میشود که فایل های CSS , HTML و JavaScript خود را بصورت اتوماتیک Minify کنید.
6. Cache کردن صفحات
با Cache کردن صفحات یک نسخه استاتیک از آن ایجاد کرده و در هر بار فراخوانی توسط بازدید کننده به جای بازآفرینی صفحه، نسخه استاتیک موجود به کاربر نمایش داده میشود؛ بعبارت ساده تر کش باعث می شود که سایت برای مشاهدات بعدی دوباره لود نشود و بدین ترتیب پهنای باند کمتری مصرف میشود.
بعنوان یک طراح سایت باید بدانید که چه موقع و از چه فرمت فایلی باید استفاده کنیم. تغییر فرمت تصاویر حجم آنها را بطور چشمگیری کاهش میدهد، اینکار را میتوانید با کمک نرم افزار فتوشاپ انجام دهید.
تصویر مورد نظر را در فتوشاپ باز کرده و از منوی فایل گزینه Save For Web را انتخاب کرده و در صفحه ظاهر شده انواع فرمت ها را با تنظیمات مختلف تست کنید و در گوشه پایین سمت چپ حجم آنرا در هر لحظه مشاهده نمایید، به کیفیت و حجم مناسب که رسیدید آنرا ذخیره کنید.
GIF فرمتی برای تصاویری با چند رنگ محدود مانند برخی از لوگوها . JPEG فرمتی برای تصاویر با تعداد رنگ های بالا و دارای جزئیات مانند عکس های یادگاری و PNG فرمتی مناسب برای زمانی که نیاز به کیفیت بالا و پس زمینه شفاف دارید، میباشند.
8. استفاده از ابزارهای سنجش سرعت سایت
برای بهینه سازی سایت و بررسی و آنالیز سرعت لود سایت خود می توانید از ابزارهایی مانند Google Page Speed Insight ، Gtmetrix ، Google Analytics و Pingdom استفاده کنید.
9. گرافیک وب سایت
از قالب هایی با حجم بالا که سبب کاهش لود شدن وب سایت می شوند، استفاده نکنید و سعی کنید از قالب هایی با حجم پایین با تصاویر کم حجم استفاده کنید.
10. افزایش امنیت سایت
امنیت بالای سایت سبب افزایش سرعت لود شما خواهد شد و از ورود ابزارهای مخرب جلوگیری می کند.
سعی کنید همواره با استفاده از ابزارهای تست سرعت وبسایت مانند GTMETRIX و PAGE SPEED گزارشی کامل و جامع از سایت خود داشته باشید تا بتوانید برای حضور بهتر در موتورهای جستجو تلاش کنید.