هاست , طراحی وبسایت , برنامه نویسی سایت , پشتیبانی , کدنویسی

api


API نامی است که تا به حال حتما به گوشتان خورده است، و شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که چیست، چه کاربردی دارد و اینکه چه تاثیری در دنیای طراحی سایت و جهان اینترنت دارد. تا پایان این مطلب با ما همراه باشید، به تک تک سوالات شما پاسخ میدهیم.

API چیست ؟

یکی از مفاهیم مهم که در زبان های برنامه نویسی مختلف کاربرد دارد API یا Application Programming Interface است.
API یا «رابط برنامه نویسی کاربردی» در واقع یکسری از دستورالعمل های مشخص و تعریف شده هستند که نرم افزارها، سخت افزارها، کامپوننت ها یا سایت های اینترنتی می توانند با استفاده از آن با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

API جایگزینی برای رابط کاربری است، ابزاری است که نرم افزارها و سخت افزارها با کمک آن می توانند با هم ارتباط برقرار کرده و به یکدیگر دستورات مورد نظر را ارسال کنند. بعبارت دیگر بدون وجود API، همکاری میان اجزای کوچک سیستم های سخت افزاری و نرم افزاری امکان پذیر نمیباشد.

API چگونه کار می کند؟

API در واقع یک کد json است که باعث می شود شما بتوانید از طریق طراحی سایت خود که مثلا یک فروشگاه اینترنتی است، بتوانید هر آنچه داخل فروشگاه دارید در اپلیکیشن موبایل خودتان هم داشته باشید برای مثال اگر در سایت خودتان 20 عدد تی شرت پوما دارید در اپلیکیشن موبایل خودتان هم همین مقدار را داشته باشید.
API  توسط یک برنامه نویس کدنویسی می شود که مثلا بین سایت و اپلیکیشن چه ارتباطی وجود داشته باشد. API با توجه به درخواستی که مدیر سایت از برنامه نویس خود می خواهد طراحی و برنامه نویسی می شود.

مزیت استفاده از API

رابط های برنامه نویسی، جلوی دسترسی مستقیم سیستم های دیگر به اطلاعات حساس یا خصوصی را سد می کنند. تنها دستورات و رابط های تعریف شده با قابلیت کنترل دسترسی، در اختیار دیگران قرار میگیرند. بنابراین سیستم های دیگر نمی توانند هر تغییر و یا فعالیت مخرب یا غیرمجاز را در سیستم دیگر به انجام برسانند.
API کار ارتباط میان سیستم های مختلف را آسان می کند. با تعریف پروتکل های استاندارد و شناخته شده، ارسال و دریافت دستورات و اطلاعات در زمانی کوتاه قابل انجام هستند.

API چه تاثیری در دنیای وب دارد ؟

اگر شما یک فروشگاه اینترنتی داشته باشید یقینا به یک سیستم حسابداری نیاز دارید که در آن موجودی کالاها، جنس خریداری شده، بدهی کاربران، جنس فروخته شده و … مشخص باشد. اگر مدیر سایت باشید باید یکبار در سیستم حسابداری این کالا ها را تعریف کنید و یکبار هم در داخل سایت ، یعنی دوباره کاری!

ما در آریاهاست یک کد API نوشته ایم که باعث می شود فقط شما یکبار کالاها را وارد کنید، حساب انبار، خرید و فروش، حساب کاربران و … خود بخود انجام میشود و دیگر نیازی نیست که شما هم آمار حساب کاربران را در سایت مشاهده کنید هم یکبار دیگه همین کار را در سیستم حسابداری خودتان چک کنید .
تکنیک های جدید طراحی سایت این امکان را میدهد تا کاربران دنیای وب بتوانند راحت تر و خیلی آسان تر به کارهای خود برسند به شرطی که با یک شرکت خلاق و ایده پرداز هم در زمینه برنامه نویسی و هم در زمینه گرافیک همکاری کنند.

APIهای شناخته شده

– API سیستم عامل ویندوز برای برنامه نویسی و ارتباط با هسته ویندوز
– API سایت توئیتر برای توسعه رابط کاربری سفارشی روی کامپیوترهای رومیزی و گوشی های موبایل
– API جاوا برای برنامه نویسی و ارتباط با هسته ی کتابخانه های جاوا
– API نقشه گوگل برای نمایش نقشه و دریافت اطلاعات در مورد مکان های مختلف جهان
– API بانک های مختلف برای انجام پرداخت آنلاین

API و وب سرویس

وب سرویس نامی دیگر برای APIهای تحت وب است. سایت های اینترنتی می توانند برای ارتباط با یکدیگر از وب سرویس یا API استفاده کنند.
سایت های فروشگاه اینترنتی، برای دریافت وجه از مشتریان خود، لازم است تا با وب سرویس بانک ها در ارتباط باشند و مبلغ لازم برای پرداخت و اطلاعات مشتری را اعلام کنند. در مرحله ی بعد وب سرویس بانک، اطلاعات لازم برای شروع پرداخت را به فروشگاه اینترنتی ارسال می کند و مشتری با این اطلاعات به سایت بانک هدایت می شود.

API و کاربردهای آن

API فقط برای فروش کالا نیست.

زمانی که از سایتی نرخ ارز و دلار و سکه و طلا را به طور مستقیم دریافت میکنید یا وقتی یک کد وضعیت آب و هوا که مختص شهر شما هست در سایت خودتان قرار میدهید، یا مثلا آخرین اخبارهای روزهای جهان​ را از سایتهای حوزه خبری در سایت خود میگذارید، از API استفاده کرده اید.

API های برنامه نویسی

مجموعه دستوراتی که فریم ورک های برنامه نویسی مانند دات نت فریم ورک یا جاوا در اختیار برنامه نویسان قرار می دهند گونه ای از API به شمار می آیند، زیرا هسته مرکزی فریم ورک یک نرم افزار است که فعالیت های متعددی را انجام می دهد و برنامه ها با فراخوانی دستوراتی از پیش تعریف شده، دستورات دلخواه خود را به فریم ورک ارسال می کنند.
علاوه بر فریم ورک ها، هسته سیستم عامل ها مانند ویندوز و لینوکس نیز دارای API هستند. برنامه ها با فراخوانی این دستورات می توانند روی فعالیت های سیستم عامل کنترل داشته باشند.

API های سخت افزاری

سخت افزارهای مختلف مانند تلویزیون های هوشمند، گوشی های موبایل، دوربین های تحت شبکه و بسیاری دیگر از سیستم های جدید که با نام خانه هوشمند شناخته می شوند، دارای API برای دریافت و ارسال اطلاعات هستند.
برای مثال یک دوربین تحت شبکه دارای دستورالعمل هایی برای تغییر جهت، شروع و توقف فعالیت، ارسال تصاویر و فیلم و … می باشد. برنامه نویسان می توانند این دستورالعمل ها را از طریق شبکه به دوربین ارسال کرده و اطلاعات لازم را دریافت نمایند.

 

امیدواریم از این هم مطلب هم استفاده لازم را برده باشید​، با خدمات پشتیبانی آنلاین آریاهاست تماس بگیرید: 02166176625