لندینگ پیج یا صفحه فرود، در واقع صفحاتی مجزا از سایت هستند که با هدف بازاریابی آنلاین سبب جذب مخاطب برای وب سایت میشوند. کاربران با دیدن بنرهای تبلیغاتی از طریق لندینگ پیج به سایت شما وارد و یا با اصطلاح به سایت شما فرود می آیند. در این مقاله با کاربرد لندینگ پیج و نکات مهم طراحی آن آشنا میشوید.
صفحه فرود یا لندینگ پیج
از نظر لغوی، به صفحه ای که کاربر به واسطه آن وارد وبسایت می شود، لندینگ پیج یا صفحه فرود گفته می شود. یک صفحه فرود واقعی صفحه ای از وب است که شما آن را با هدف خاصی طراحی کرده اید و برنامه مشخصی برای جذب کاربر به این صفحه دارید.
اهداف صفحه فرود
هر کسب وکار می تواند هدف متفاوتی از طراحی لندینگ پیج داشته باشد، اما در حالت معمول یکی از اهداف زیر موردنظر است:
1- دریافت راه ارتباطی مخاطبان
اکثر کسب و کارها با هدف دریافت اطلاعات کاربران لندینگ پیج طراحی می کنند، و در آن صفحه ارزشی برای کاربر ایجاد می کنند که کاربر حاضر می شود راه ارتباطی خود مانند ایمیل یا شماره تماس را وارد کند. که معمول ترین حالت دریافت ایمیل است، اما برخی از کسب وکارها بسته به نوع مخاطبانشان به دنبال دریافت شماره تماس نیز هستند.
2- فروش مستقیم محصول یا خدمت
در برخی مواقع هدف صفحه فرود، فروش مستقیم یک محصول یا خدمت است، به عنوان مثال برخی از صفحات فرود دیجی کالا برای فروش یک محصول یا یک گروه محصول مشخص طراحی شده اند.
صفحه فرود استاندارد و المان های تشکیل دهنده آن
لازم است که تمام تلاش ها و هزینه های شما نتیجه خود را در صفحه فرود نشان دهند. صفحه ای که کاربران متقاعد می شوند خرید کنند، ثبت نام کنند، کلیک کنند و . . .
1. عنوان جذاب و گیرا (headline)
لندینگ پیج با یک عنوان جذاب و گیرا آغاز می گردد، جایی که توجه کاربر برای اولین بار به صفحه فرود جلب می شود. عنوان صفحه فرود می تواند کاری کند که کاربر صفحه را ترک کند یا برای ماندن و ادامه دادن در این صفحه علاقه مند شود. یک عنوان قوی، از المان های ضروری برای ساخت یک صفحه فرود موفق است.
کارهایی که یک عنوان قوی برای صفحه فرود شما انجام می دهد:
– توجه کاربر را به خوبی به صفحه شما جلب می کند.
– کاربر خیلی سریع متوجه می شود که این صفحه در مورد چه محصول یا خدمتی است.
– به هیچ وجه طولانی نیست و در عین حال شما را تا جای ممکن از توضیحات بیشتر بی نیاز می کند.
2. زیرعنوان متقاعد کننده(sub headline)
دومین المان مهم در یک صفحه فرود استاندارد، زیر عنوان است. اگر عنوان جذاب توجه کاربر را جلب می کند، زیر عنوان کاری می کند که کاربر به ماندن در صفحه تشویق شود، این دو در کنار هم نیمی از قدرت یک لندینگ پیج هستند.
برای نوشتن یک زیر عنوان درست، موارد زیر را مد نظر قرار دهید:
– زیرعنوان دقیقا زیر عنوان اصلی و با فاصله مناسب از آن قرار می گیرد.
– زیر عنوان نقش یک متقاعد کننده را دارد، یعنی به نوعی در حال توجیه عنوان است.
زیر عنوان باید تا حدی عنوان را شرح دهد و کاربر را به ادامه دادن در صفحه تشویق کند. زیر عنوان، می تواند کمی مفصل تر و عمیق تر باشد، البته نباید بیش از حد طولانی شود و خود را از گروه عنوان ها خارج کند و تبدیل به یک پاراگراف شود.
3. تصویر
محتوای بصری، از دیگر المان های ضروری یک صفحه فرود است. حتما می دانید که مغز انسان تصاویر را ۶۰،۰۰۰ بار سریع تر از متن پردازش می کند، و این یعنی کاربران خیلی سریع تحت تاثیر تصاویر موجود در صفحه فرود شما قرار می گیرد.
در استفاده از محتوای بصری:
– تصویر باید به اندازه کافی بزرگ باشد.
– تصویر باید به محصول یا خدمات شما مرتبط باشد.
– اگر صفحه فرود شما در مورد یک خدمت است، تصویر شما باید به اندازه کافی توجه کاربر را جلب کند و به نوعی به شناخت بهتر خدمت مورد نظر کمک کند.
– تصاویر شما حتما باید کیفیت بالایی داشته باشند.
4. توضیحات
صفحه فرود باید محصول یا خدمتی را که ارائه می دهید به شکل کاملا شفافی توضیح دهد. اگر کاربر به طور دقیق متوجه محصول یا خدمتی که ارائه می دهید نشود، صفحه را ترک خواهد کرد.
در نوشتن توضیحات:
– توضیحات شما می تواند با عنوان شما مرتبط یا غیر مرتبط باشد.
– توضیحات بگونه ای باشد که کاربر متوجه شود که در صورت استفاده از محصول یا خدمت شما چه سودی نصیبش خواهد شد. به نفعی که به کاربر می رسد توجه ویژه داشته باشید.
– دقت داشته باشید که منظور از توضیحات صفحه این نیست که حتما یک بخش برای توضیحات متنی در نظر بگیرد، توضیحات صفحه یک هدف است که صفحه شما باید این هدف را پوشش دهد.
5. ارزش پیشنهادی
ارزش پیشنهادی همان چیزی است که محصول یا خدمت ارائه شده را برای کاربر جذاب و خواستنی می کند. ارزش پیشنهادی می تواند در سراسر صفحه فرود شما وجود داشته باشد.
در استفاده از ارزش پیشنهادی:
– ارزش های پیشنهادی را به صورت موردی برای کاربر بیان کنید.
– در نوشتن ارزش پیشنهادی تمرکزتان روی کاربر باشد. توجه کنید که کاربر چه چیزی نصیبش می شود، نه اینکه شما و محصولاتان چه قابلیت ها و افتخاراتی دارید.
6. ترتیب و چینش درست
وقتی صفحه فرود خود را طراحی می کنید، اطمینان حاصل کنید که المان های مختلف صفحه با ترتیب و چنیش درستی در صفحه قرار گرفته اند. ترتیب قرارگرفتن المان های مختلف صفحه فرود، به اندازه خود المان ها و محتوای صفحه اهمیت دارد. کاربری که واقعا به محتوای صفحه علاقه مند باشد، با المان های مختلف صفحه ارتباط برقرار می کند و به اندازه کافی با صفحه شما تعامل خواهد داشت.
ترتیب المان های صفحه فرود
– ابتدا صفحه را با بخش توضیحات شروع کنید.
– در ادامه از مزایای محصول یا خدمات خود بگویید، نشان دهید که کاربر چه سودی از محصول یا خدمت شما می برد.
– نشان دهید که دیگران از محصول یا خدمات شما راضی هستند. مثلا کسب وکارها یا افرادی که از محصول یا خدمت شما استفاده کردند را نشان دهید.
– در ادامه از آن ها دعوت کنید که عمل مورد نظر شما را انجام دهند. یعنی دکمه اقدام به عمل یا همان CTA را قرار دهید.
به یاد داشته باشید که در تمامی المان های خود تفکر قانع کنندگی را اعمال کنید، قرار نیست یک بخش مجزا برای قانع کردن مشتری وجود داشته باشد، این ویژگی باید در کلیت صفحه فرود شما احساس شود.