وبسایت , وب اپلیکیشن , برنامه های تحت وب , طراحی وبسایت , طراحی وب اپلیکیشن

تفاوت Website و Web Application


تا مدتهای طولانی انسانها برای بدست آوردن اطلاعات روزمره خود، از روزنامه ها و مجلات چاپ شده استفاده میکردند اما با ایجاد دنیای وب و بوجود آمدن وب سایت ها، انتقال اطلاعات بکلی تغییر یافت. Website و Web Application دو مفهوم بسیار نزدیک به یکدیگر هستند که گاها طراحان بجای یکدیگر از آنها استفاده میکنند اما در این بخش با ما باشید تا تفاوت Website و Web Application را توضیح دهیم.

آشنایی با وبسایت Website

وبسایت برنامه ای کاربردی است که ابتدا با هدف ارائه اطلاعات به کاربران و بعدها به شکل بازاریابی و تجارت الکترونیک درآمد. وبسایت ها در ابتدا بصورت HTML و صفحات ایستایی بودند اما امروزه با هدف تعامل با کاربر، دیگر ثابت و یک طرفه نیستند.

دلایل اصلی نیاز به یک وبسایت:

  • روشی مؤثر برای نمایش محصولات و خدمات
  • کمک به تثبیت موقعیت اجتماعی
  • کمک به برندسازی در کسب و کار
  • کمک به دستیابی به اهداف کسب و کار
  • امکان بهبود پشتیبانی به مشتریان

آشنایی با وب اپلیکیشن Web Application (برنامه تحت وب)

وب اپلیکیشن یک نرم افزار تحت وب است که چیزی بسیار فراتر از ارائه اطلاعات دارد و قابلیت های بسیار زیادی را به کاربران می دهد. روزانه ما از web application های متعددی مانند Gmail و Google Drive و Facebook و Trello و … استفاده می کنیم. این برنامه ها میتوانند بسادگی یک ماشین حساب یا به پیچیدگی نرم افزارهای تحلیل داده مانند Google Analytics باشند. یک وب اپلیکیشن در اثر تعامل با کاربر اطلاعات را پردازش و آنچه موردنیاز کاربر است را به او نشان میدهد.

دلایل محبوبیت برنامه های تحت وب:

  • عدم نیاز به نصب: برای استفاده نیازی به نصب آن ها بر روی سیستم نیست زیرا از طریق مرورگر وب موبایل قابل دسترسی هستند.
  • قابلیت اجرا روی سیستم عامل های مختلف: بر روی هر پلتفرمی از ویندوز، لینوکس، مک و … قابل استفاده هستند زیرا همگی از مرورگرهای جدید پشتیبانی می کنند.
  • در دسترس بودن: استفاده از آنها بسیار ساده تر است و با یک مرورگر ساده و یک گوشی موبایل هم کار شما را انجام می دهند.
  • عدم اشغال فضا: از آنجا که نیاز به نصب ندارند، فضایی از سیستم شما را نیز اشغال نخواهند کرد.
  • مقرون به صرفه برای هر سازمانی 

تفاوت Website و Web Application

دانستن تفاوت Website و Web Application هم اطلاعات عمومی خودتان را افزایش میدهد و هم هنگام استخدام دیگران دقیقا میدانید که چه چیزی از آنها میخواهید و آنها دقیقا چه کاری باید انجام دهند.

1. تعامل با کاربر

همانطور که گفتیم هدف اصلی وبسایت ها ارائه اطلاعات است، پس یا هیچ تعاملی با کاربر ندارند و یا این تعامل در حد بسیار ابتدایی مانند عضویت در خبرنامه ایمیلی است؛ اما در برنامه های تحت وب هدف اصلی تعامل با کاربر و دریافت اطلاعات از طرف او میباشد.

یک مثال خوب در این زمینه وبسایت شرکت رضوانی (Rezvani) در لس آنجلس آمریکا است، که کاربر در حد بالایی با سایت تعامل دارد، یعنی میتواند ماشین خود را قبل از خرید بصورت کاملا مجازی شخصی سازی کند تا محصول نهایی دقیقا مطابق با میلش باشد.

2. ابزارمحوری

محور کار برنامه های تحت وب، ارائه نوعی ابزار به کاربر است تا مشکلی را حل کند، برای مثال  مشکلات ارتباطی با برنامه هایی مانند Skype و Gmail و … ، پیدا کردن یک شغل با Upwork و Fiverr و … ، اشتراک گذاری ویدیو و موسیقی با YouTube و Vimeo و Spotify و …

برنامه های تحت وب فقط صفحاتی از کدهای HTML نیستند، بلکه بسیار پیچیده تر و با قابلیت های بسیار بیشتری هستند. آنها دارای منطق تجاری، پایگاه داده، سیستم احراز هویت (authentication) و … هستند، بنابراین قابل مقایسه با وبسایت های ساده نیستند.

برای نمونه اگر یک رستوران بخواهد وبسایتی بسازد که در آن منوی خود را داشته باشد، تخفیف های مناسبتی را اعلام کند، گالری تصاویری از انواع غذاهایش ارائه بدهد و آدرس رستوران را نیز نمایش داده باشد، می توان نامش را یک وبسایت گذاشت. اما اگر همین رستوران طراحی وبسایتش را طوری انجام دهد که قابلیت سفارش آنلاین، شخصی سازی سفارشات، پرداخت آنلاین، ردیابی پیک رستوران در نقشه، سیستم امتیاز دهی و … را داشته باشد، می توان گفت یک برنامه ی تحت وب است.

 

حرف آخر 

در دنیای امروز اگر هدف شما یک کسب و کار اینترنتی موفق است فقط نمیتوانید از یک وبسایت برای ارائه خدمات خود استفاده کنید، شما به برنامه های تحت وب نیاز ویژه ای دارید؛ برنامه های تحت وب علاوه بر جلب رضایت مشتری باعث ایجاد احساس اطمینان کرده و شما را جدی و حرفه ای نشان میدهد.

برای طراحی سایت و طراحی اپلیکیشن همین امروز با ما تماس بگیرید.