طراحی وبسایت , سایت داینامیک , سایت استاتیک , پشتیبانی سایت , بروزرسانی سایت

مقایسه وبسایت داینامیک با استاتیک


حتما شما هم در تبلیغات شرکت های طراح سایت، با جمله “طراحی وب سایت داینامیک” یا “طراحی وبسایت استاتیک” برخورد کرده اید، و قطعا این سوال برایتان پیش آمده که این دو چه تفاوتی با هم دارند و کدامیک بهتر است؟ در این بخش به مقایسه وبسایت داینامیک و استاتیک خواهیم پرداخت.

همانطور که در مقاله انواع وب سایت مشاهده کردید، اولین و اصلیترین تقسیم بندی سایت ها عبارت است از استاتیک و داینامیک بودن آنها، که این تقسیم بندی به لحاظ شیوه مدیریت بوده، و کاملا به نوع و موضوع فعالیت شما بستگی دارد.
در نگاه اول تشخیص وب سایت های داینامیک و استاتیک از یکدیگر بسیار دشوار است، اما جالب است بدانید که اکثر سایت های موجود در دنیا استاتیک هستند.

وبسایت داینامیک (پویا)

سایت هایی هستند که نیاز به تغییر مداوم اطلاعات و محتوا داشته و بنابر نیازمندی و کاربرد سایت، طراحی و توسعه می یابند. این سایت ها دارای پنل مدیریت محتوا بوده و مدیر سایت می تواند بدون داشتن دانش طراحی وب، براحتی محتویات هر صفحه از سایت خود را ویرایش یا بروز رسانی نماید.
در یک سایت داینامیک کنترل تمام بخش های سایت مانند ایجاد و یا حذف یک صفحه، ویرایش محتویات هر صفحه و… برعهده مدیر سایت است. امروزه بیشتر سایت ها به صورت داینامیک طراحی می شوند مثل سایت های خبری، شبکه های اجتماعی و….

وبسایت استاتیک (ایستا)

سایت هایی هستند که معمولا تنها جهت معرفی کاربرد دارند، دارای صفحات HTML بوده و عملیات بروزرسانی محتوای سایت به ندرت صورت می پذیرد و نیازی به ارائه خدمات به هر شکل به صورت آنلاین دیده نمیشود.

در صورتی که بخواهید تغییری در وب سایت ایجاد کنید حتماً باید از طراح خود بخواهید این کار را برای شما انجام دهد چون وب سایت پنل مدیریتی ندارد. 

به طور معمول کاربرد وب سایت های استاتیک در سایت های شخصی و صفحاتی هستند که نیاز به تغییر مداوم ندارند. مثل سایت شخصی یک هنرمند که تنها نیاز به داشتن یک بیوگرافی و یا یک گالری از تصاویر و نمونه کار ها است.

 

مقایسه وبسایت داینامیک با استاتیک

  • هزینه طراحی سایت های استاتیک کمتر از داینامیک است.
  • هزینه های نگهداری، بروز رسانی و پشتیبانی سایت های استاتیک بیشتر از داینامیک است.
  • بروز رسانی محتوا در سایت های داینامیک بسیار آسان تر از سایت های استاتیک است و مدیر سایت از طریق نرم افزار مدیریت محتوا ( CMD یا پورتال) می تواند به راحتی در هر مکان و زمانی محتوای سایت خود را تغییر بدهد. مثلا ویرایش صفحات، حذف یک صفحه و…
  • با توجه به این که سایتهای داینامیک پنلی را در اختیار کاربر و مدیران قرار می دهند، هر کاربر و مدیر می تواند با کلمه کاربری و رمز عبور خود وارد پنل شود، در نتیجه امکان توزیع مدیریت سایت در سیستم بین چند نفر، در این نوع از سایت ها وجود دارد.
  • از آن جا که یکی از روش های کسب رتبه بالا در موتورهای جستجو مثل گوگل، بروز رسانی و پویایی مداوم سایت میباشد، سایت های داینامیک نسبت به استاتیک در موتورهای جستجو رتبه بالاتری کسب میکنند.

 

برای شرکتی با کالا و خدماتی خاص، چه نوع وب سایتی مناسبتر است؟

اگر هدف از داشتن سایت برای این شرکت، تنها معرفی کالا و خدمات آن است، طراحی سایت استاتیک نیاز آن را برآورده می سازد، اما اگر نیاز به تغییر مداوم اطلاعات، و امکان ارسال خبرنامه و یا مثلا امکان پرکردن فرمهای خاصی برای بازدید کنندگان سایت می باشد، نوع داینامیک مناسبتر است.