طراحی وبسایت , seo , افزایش رتبه

بهینه سازی URL


از مهمترین مواردی که هنگام طراحی سایت باید به آن توجه داشت آدرس سایت یا URL است. برای آنکه در موتورهای جستجو رتبه سایتتان افزایش یابد بهتر است با رعایت نکات زیر در بهینه سازی url سایت خود گامی مثبت بردارید.

 

  • بهینه سازی URL از طریق بزرگ و کوچک بودن حروف

اگر شما از سرورهای Microsoft یا IIS استفاده کنید مشکلی نخواهید داشت اما اگر سایت شما بر روی Linux قرار دارد، نامها به بزرگ یا کوچک بودن حروف حساس هستند و AbC با aBc یکی نیست و کاملا متفاوت می باشد. ایده آل ترین حالت آن است که حتی اگر کاربران آدرس سایت را بزرگ و کوچک وارد کردند، بصورت اتوماتیک به آدرس صحیح منتقل شوند.

  • بهینه سازی URL با آدرس سایت خواناتر، رنکینگ سایت بالاتر

هر چقدر آدرس سایت خوانایی بهتری داشته باشد، مطمئنا برای موتورهای جستجو نیز بهتر و مناسب تر است. Accessibility همیشه یک قسمت اصلی از سئو است چون موتور جستجو خوانایی و نحوه استفاده کاربران را مورد بررسی قرار میدهد. خوانایی یک موضوع ذهنی و فردی است اما آدرس سایت باید بگونه ای باشد که به راحتی بتوان آن را متوجه شد و با آن ارتباط برقرار کرد.

  • بهینه سازی URL با استفاده درست از کاراکترهای نشان گذاری

تعداد زیادی از کاراکترهای متنی وجود دارند که اگر درست در آدرس سایت قرار گیرند، باعث میشود که خوانایی URL به شدت پایین آمده و کاربران را اذیت میکند. بعضی اوقات ممکن است که مشکلاتی برای تجریه و تحلیل و مرورگر و خزنده ها یا Crawlers به وجود بیاید که به سایت شما آسیب بزنند.

  • بهینه سازی URL با استفاده از Canonical برای دو URL با محتوای شبیه به هم

اگر شما دو URL مختلف داشته باشید که محتوای تقریبا یکسانی را نشان میدهند، از Canonical استفاده کنید و به موتورهای جستجو یک آدرس یکسان را بدهید تا مشکلی برای آنها پیش نیاید. تا جایی که میتوانید از Redirect 301 استفاده کنید تا هم کاربران و هم رباتها به یک آدرس منتقل شوند و اگر تحت شرایط خاصی میخواهید کاربران منتقل نشوند، میتوانید از canonical استفاده کنید.

  • بهینه سازی URL با استفاده از خط تیره و underscore برای جداکردن کلمات

اگرچه underscore یک مورد خوب برای جداکردن کلمات از یکدیگر می باشد، ولی پیشنهاد میکنیم که فقط از خط تیره استفاده کنید. از خط فاصله هم میتوانید استفاده کنید اما Space کدگذاری یا Encode میشود و بصورت %20 در میاد که واقعا خوانایی URL را پایین می آورد و نمیشود آدرس را به راحتی فهمید.

  • بهینه سازی URL از طریق تحلیل آسانتر با URL کوتاه تر

تا جایی که میتوانید از آدرس سایت کوتاهتری استفاده کنید. این مورد بیشتر مربوط به قابلیت استفاده و User Experience است. آدرس سایت کوتاه به آسانی تحلیل میشود، کپی و Paste میشود و به راحتی میتوانید آن را در سایتهای دیگر یا شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

  • بهینه سازی URL با دقت در استفاده از علامت #

همانطور که میدانید از علامت # از قدیم تا امروز بیشتر برای هدایت کردن کاربران به بخش خاصی از صفحه مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین  برای ردگیری یا Track کردن نیز استفاده میشود. به جز این موارد برای ایندکس کردن محتوای داینامیکی که با استفاده از Ajax لود میشود از علامت # استفاده میشود.